Viikon vinkit

 

Kiertelimme puheenvuoromme jälkeen Oulun OPI-päivien messuosastolla, josta bongasimme kaksi aivan erityisen kivaa maksutonta vinkkiä. Kyllä koulukentällä tapahtuu niin paljon hienoa ja inspiroivaa!

 

Taidetestaajat

Taidetestaajat pyrkii murtamaan myytin taiteesta vaikeana ja elitistisenä lajina. Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa kolmelle ikäluokalle kahdeksasluokkalaisia, yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa: oopperassa, teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä jne. Yksi vierailu suuntautuu omaan maakuntaan tai lähialueelle, toinen Helsinkiin tai muualle Suomeen. Taidetestaajien matkat ja pääsyliput kustannetaan hankkeesta. Koulut saavat asiasta kirjeen keväällä 2017 ja voivat sen jälkeen ilmoittautua taidetestaajiksi.

 

Maailma 2030

Maailma 2030 -materiaali sopii käytettäväksi useiden eri aineiden oppitunneilla, kun aiheena on muun muassa tulevaisuus, kestävä kehitys tai aktiivinen kansalaisuus. Yläkouluille ja lukioille on myös tilattavissa kompakti kiertonäyttely ja siihen liittyvä toiminnallinen oppituntimateriaali. Näyttely koostuu kahdesta kevyestä, koottavasta pahviseinäkkeestä, jotka toimitetaan koululle kätevissä kuljetussalkuissa. Näyttelyn voi pystyttää kahden viikon ajaksi koulun aulatiloihin, käytävälle tai luokkahuoneeseen oppimisen ja keskustelun käynnistäjäksi. Rahoittajana toimii Ulkoasiainministeriö.

Mahtavaa, kiitos näistä!

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s